Individuele knuffelsessies

In de eerste drie jaar van je leven vind er hechting plaats. Goede hechting kun je vergelijken met een stevig fundament waarop iets gebouwd kan worden. Als je als klein kind bent opgevoed in een veilige liefdevolle omgeving dan heb je een stevige basis gekregen waardoor het gemakkelijker is allerlei uitdagingen op je pad het hoofd te bieden. Heeft deze hechting geen plaats gevonden om wat voor reden dan ook dan neem je dit ongemerkt de rest van je leven met je mee. je bent daardoor wellicht gevoeliger, onzeker en kwetsbaarder. Misschien ben je gepest op school, heb je verlating of bindingsangst of trek je altijd personen aan die jou niet met respect en liefde behandelen zoals iedereen behandeld zou moeten worden. Ongemerkt draag je dit je gehele leven met je mee en kom je steeds weer in situaties terecht waar je niet gelukkig van wordt. Misschien heb je het gevoel dat je hier totaal geen invloed op hebt en dat het jou gewoon iedere keer overkomt. En heb je je zelfs er al bij neergelegd. Mocht je dat gevoel hebben dan vertel ik jou nu dat dit gevoel niet klopt. 

Jij kunt zelf de controle krijgen over je eigen leven. Aanraking is hierbij heel belangrijk om de eerste stappen te zetten naar verandering. Door regelmatig met aandacht en liefde vastgehouden te worden op de manier die jij fijn vind zal er langzaam een transformatie plaats gaan vinden in jou. Jij mag zelf aangeven wat jij prettig vind. ik houd jou vast op de door jouw gekozen manier. Je mag praten tijdens de sessie of niet. Als je niet praat kun je wel beter voelen en zou het proces sneller kunnen gaan, maar de keuze is altijd aan jou. Een proces kan alleen goed verlopen als er een klik is tussen ons. om die reden hebben we voorafgaande aan de eerste sessie altijd een intakegesprek. Daarna bepalen we samen of we deze vorm van coaching gaan starten.

 

Praktische informatie

  • een knuffelsessie duurt minimaal anderhalf uur. 
  • kleding blijft altijd aan
  • indien gewenst kan ik jou strelen over je hoofd, armen of andere lichaamsdelen. we blijven echter uit de seksualiteit borsten, billen en geslachtsorganen worden niet aangeraakt.
  • een knuffelsessie kan ook helpen als je door traumatische ervaringen  geen relaties / verbinding aan durft te gaan omdat je bang bent voor aanraking. Dan kan juist een knuffelsessie heel helend werken. We gaan dan stapje voor stapje contact maken op jou tempo en tijd.