Deel& Heel Cirkel Huiselijk Geweld en narcisme

 

Huiselijk geweld omvat een breed scala aan misbruik dat binnen een huiselijke kring plaatsvind. Dit kan fysiek geweld zijn, zoals slaan of schoppen, maar ook emotioneel of psychologisch geweld, zoals beledigingen, vernederingen of constante controle. Mensen met narcisme kunnen manipulerend, controlerend en emotioneel misbruiken wat zeer schadelijk kan zijn voor het slachtoffer. Een andere vorm is financieel misbruik waarbij iemand bijvoorbeeld de toegang tot geld of andere middelen wordt ontzegd. Als je hiermee te maken hebt gehad kun je last hebben van o.a: angst, een laag zelfbeeld, schaamte, schuld en verwarring, depressie en wantrouwen in anderen.

Ook kun je in een isolement terecht komen omdat je het moeilijk vind om hier met anderen over te praten. Ik heb zelf te maken gehad met huiselijk geweld en narcisme in mijn jeugd en ook op latere leeftijd. In 2016 zat ik in een relatie met een narcistische man en moest ik samen met mijn kinderen het huis uitvluchten om mezelf te beschermen. Veel vrienden trokken partij voor hem omdat ze hem geloofde.

In een deelcirkel word een veilige bedding gecreëerd waar jij jouw ervaring kan en mag delen. Een deelcirkel bestaat uit twee ervaringsdeskundigen en max 8 ervaringsgenoten. Je voelt je al snel verbonden door de herkenbaarheid van de verhalen. Schaamte en schuldgevoelens zijn thema’s waar wij allemaal mee hebben geworsteld. Ik vind het iedere keer weer wonderlijk om te zien hoe het gezicht van een deelnemer opklaart na het vertellen van zijn/haar verhaal. Omdat er ook mannelijke slachtoffers zijn kiezen wij in principe voor gemengde cirkels. Mocht dit echter voor jou als vrouw een te grote stap zijn geef dat dan aan, dan houden wij hier rekening mee.

 

Kosten:           € 3,50

Waar:              Wijkcentrum Bouwlust

                         Eekhoornrade 215 ,  Den Haag

Tijd:                 19:30 - 21:30u, inloop vanaf 19:15u

Wanneer:        vanaf juli 2024 iedere tweede maandag van de maand


Data 2024
8 juli 11 november
12 augustus let op: van 14:00u - 16:00u 9 december
14 oktober

Meld je aan via onderstaand formulier met de datum van deelname.